TEMATICKÝ CELOK: Hodnotenie kvality múky

Aktivita č. 1: Fyzikálne a senzorické vlastnosti produktov z múky: štyri druhy múky - polohrubá, bezlepková, krupicová, ražná pri tvorbe bábovky

Aktivita č. 2: Hodnotenie pšenično-ražného chleba v zmysle požiadaviek potravinového kódexu

TEMATICKÝ CELOK: Tuky a oleje

Aktivita č. 3: Výroba margarínu

Produkty z múky - celok výroba cestovín

Aktivita č. 4: Hodnotenie uvarených cestovín + príprava exkurzie do firmy CESSI

OLEJE - video dokument o výrobe oleja - 14.12

Produkty z okopanín - výroba lupienok, získavanie škrobu, výroba hranoliek - praktická úloha - 17.1.2011

Určenie obsahu škrobu polarimetrickou metódou - 26.1.2011

Technológia výroby cukru

Praktická úloha - výroba múčnika s použitím troch druhov cukru - 10.3

Praktická úloha - chemické stanovenie obsahu cukru v jablčnej šťave - 3 merania - 28.3

Technológia výroby piva a vína

Praktická úloha - zmapovanie sortimentu piva v obchodnom reťazci, porovnať zloženie

Praktická úloha - príprava workshopu vinárskej spoločnosti - kto sme, čo sme, produkty, diskusia, otázky

 

Zdroj: Ing. Jaroslav Bukovina