TEMATICKÝ CELOK:
Hodnotenie kvality múky
Aktivita č. 1: Fyzikálne a senzorické vlastnosti
produktov z múky: štyri druhy múky - polohrubá,
bezlepková, krupicová, ražná pri tvorbe bábovky

Aktivita č. 2: Hodnotenie pšenično-ražného chleba v
zmysle požiadaviek potravinového kódexu

TEMATICKÝ CELOK:
Tuky a oleje
Aktivita č. 3: Výroba margarínu
Produkty z múky -
celok výroba cestovín
Aktivita č. 4: Hodnotenie uvarených cestovín +
príprava exkurzie do firmy CESSI
OLEJE - video dokument o výrobe
oleja - 14.12
Produkty z okopanín - výroba
lupienok, získavanie škrobu, výroba hranoliek -
praktická úloha - 17.1.2011
Určenie obsahu
škrobu polarimetrickou metódou - 26.1.2011


Technológia výroby cukru
Praktická úloha - výroba múčnika s
použitím troch druhov cukru - 10.3
Praktická úloha - chemické stanovenie
obsahu cukru v jablčnej šťave - 3 merania - 28.3
Technológia výroby piva a vína
Praktická úloha - zmapovanie
sortimentu piva v obchodnom reťazci, porovnať zloženie
Praktická úloha - príprava workshopu
vinárskej spoločnosti - kto sme, čo sme, produkty,
diskusia, otázky
Zdroj: Ing. Jaroslav Bukovina |